Az utóbbi egy hónapban sokat főzöcskézem, szeretek is, meg olyan sok jó dolgot ki lehet hozni egy kis kreativitással. Tegnap találtam ki a fenti ételt. Pikk-pakk megvan, és egészséges. Számításaim szerint 517 kcal körül van.
Hozzávalók:
- 60 gr teljes kiőrlésű durumtészta
- 100 gr csirke ízlés szerint fűszerezve (én fokhagyma granulátumot, sót és őrölt fekete borsot használtam)
- egy fél alma apróra vágva
- 15 gr dió (késsel összetörve)
- 30 ml főző tejszín (ha szaftosabbat szeretnél, akkor 80 ml)
- 1 ek olívaolaj (megsütni a csirkét)
Nem nehéz elkészíteni, a tésztát lobogó vízben kell megfőzni, közben csíkokra/kockára vágom a csirkét, fűszerezem sóval, borssal és fokhagyma granulátummal. Egy kis időre állni hagyom az ízem miatt, addig megmelegszik az olívaolaj. Rádobom a csirkét, állandó kavargatás mellett átsütöm, majd a felvágott almát hozzáadom. A csirkét én még előtte fedő alatt is szoktam sütni takaréklángon, utána teszem rá az almát. Érzés szerint párolom a kettőt, majd ráteszem az összetört diót, és nagyobb lángon összepirítom. Amikor már édeskés illata van, hozzáadom a tejszínt, és készre főzöm, szintén takarékon, fedő alatt. Nem szoktam mérni az időt, érzésre szoktam főzni, de kb. 30 perc alatt megvan. Összekeverem a tésztával, és már lehet is enni :))) szerintem nagyon finom. Holnap is ezt viszek ebédre.